Mässorna inleder samarbete med Kista Science City – där framtidens hållbara lösningar skapas idag

I Kista Science City skapas lösningar för morgondagens utmaningar. Med spjutspetskompetens inom teknik och bolag som exempelvis Ericsson, har uppkopplade lösningar i framkant utvecklats här ända sedan de första mobilnäten såg dagens ljus. Det gör Kista Science City till den perfekta platsen för att driva utveckling av den smarta staden. Allt från uppkopplade papperskorgar som talar om när det är dags att tömma dem till 5G-uppkopplade självkörande fordon för morgondagens transportsystem ingår i den teknik för hållbara städer som testas här.

Här finns vår samverkansarena Urban ICT Arena, där företag, akademi och offentlig sektor möts. Här finns möjligheter att testa, visa upp och skapa nya samarbeten med utgångspunkt i Kistas urbana miljö. Tillsammans hittar vi här lösningarna på dagens och morgondagens utmaningar.

“Stockholm Smart City Live och Stockholm Tech Live är intressanta mötesplatser som kan bidra till att skapa dialog och affärer för framtiden. Därför har vi valt att delta och vara en aktiv partner. Vi tror på mässorna som ett komplement till våra egna arenor och är övertygade om att många nya samarbeten kommer att se dagens ljus här”, säger Karin Bengtsson, COO för Urban ICT Arena.

“Uppdraget för Urban ICT Arena är att accelerera digitaliseringen för framtidens hållbara stad. Ett viktigt verktyg för det är att aktörer från olika delar av samhället möts och formar nya samarbeten, någonstans att hitta varandra och testa nya idéer både i teori och praktik. Vi ser fram emot att vara en del av ännu en mötesplats där vi kan bidra till att den hållbara staden skapas”, avslutar Karin Bengtsson.

Karin Bengtsson, COO för Urban ICT Arena

Silicon Vikings inleder samarbete

Silicon Vikings ett nätverk bestående av över 45 000 personer som förbinder nordisk och baltisk innovation med Silicon Valley och vice versa. En ideell organisation med huvudkontor i Silicon Valley sedan 1997 och med noder i hela Norden samt Baltikum och som fungerar som en bro mellan regioner. Silicon Vikings organiserar gränsöverskridande event och nätverk med sina noder och partners i Norden för att bättre sammankoppla de två regionerna. De organiserar pitchevenemang och pitchingtävlingar i Norden/Baltikum och i Silicon Valley.

“En av våra mest kända pitchhändelser är Startup World Cup, en global konferens och tävling som samlar de bästa start-up-företagen, venture capitalists, entreprenörer och teknologichefer i världsklass”, berättar Ebba Josefson Lindqvist, Director of Nordic Nodes på Silicon Vikings. “Vi samarbetar med Startup World Cup och genomför tävlingen till Norden/Baltikum. Finalen kommer genomföras på Stockholm Tech live i Stockholm och vinnaren fortsätter att tävla vid Global Grand Final i San Francisco om investeringspriset på 1 miljon USD. Vi på Silicon Vikings ser Stockholm Tech live som en viktig mötesplats för hela tech-scenen och ser det därför naturligt att förlägga finalen på mässan”, avslutar Ebba.

Silicon Vikings inleder samarbete med Stockholm Tech Live och kommer förutom Startup World Cup delta i utvecklingsråd och marknadsföringsaktiviteter för hela eventet.

Ebba Josefson Lindqvist, Director of Nordic Nodes, Silicon Vikings

Smart City Sweden går in som partner

Smart City Sweden arbetar för att skapa mer samarbete mellan Sverige andra länder inom hållbara lösningar för städer genom att erbjuda en besöksplattform för utländska intressenter.
Med åtta myndigheter, sex kontor runtom i Sverige och över 700 företag kopplade till plattformen som är redo att ta sina lösningar till nya marknader kan Smart City Sweden koppla samman intressenter med både expertkunskap och lösningar inom det område de är intresserade av. Dessutom finns även över 120 goda exempel på hemsidan som alla är möjliga att besöka, vissa även digitalt.

“Stockholm Smart City Live kommer bidra till att skapa dialog och samarbeten för framtiden. Därför har vi valt att delta och vara en aktiv partner och kommer bidra till utvecklingen av mötesplatsen”, säger Rebecca Larson, kommunikationsansvarig på Smart City Sweden. “Internationellt samarbete är otroligt viktigt för att lösa de utmaningar vi står inför. Vi ser att det finns ett stort intresse från utländska aktörer, även under dessa tider när vi har fått ställa om och gjort plattformen digital”, avslutar Rebecca Larson.

Sedan starten har Smart City Sweden välkomnat omkring 6000 besökare från över 60 länder till våra kontor och sedan 2020 erbjuder vi även digitala möten och rundvandringar. Efter besöken följer Smart City Sweden upp delegationens intresse och har även möjlighet att genomföra inledande förstudier eller motbesök i delegationens lokala kontext.

Smart City Sweden drivs av IVL Svenska Miljöinstitutet och koordineras av Energimyndigheten.

Rebecca Larson, Kommunikationsansvarig, Smart City Sweden