Arrangeras tillsammans

Nordens ledande mässa och mötesplats för smarta städer

+200 talare
+250 utställare
100-tals aktiviteter

303

Dagar kvar till nästa mässa

Boka monter

Upptäck möjligheterna i framtidens smarta stad

Välkommen till Nordens största mötesplats för smarta städer! Mässan lockar över 4000 besökare, 250 utställare och 200 talare, och erbjuder insikter, kompetensutveckling, mingel och erfarenhetsutbyte. Här samlas alla som arbetar för ett urbant, hållbart, säkert och digitalt samhälle.

Efter framgången 2024 ser vi fram emot en utökad mötesplats med ett fullspäckat scenprogram och många aktiviteter. Under två dynamiska dagar erbjuds spännande talare, mingel, matchmaking, internationella paviljonger och nätverksträffar. Här kan du ta med dig kunskap, erfarenheter och inspiration hem till din organisation. Beslutsfattare, experter och innovatörer träffas för att dela erfarenheter, diskutera innovationer och öppna nya vägar för samarbeten och affärsmöjligheter i en dynamisk och framåtdrivande miljö.

Fyra mässor – Stockholm Smart City, Nordic Mobility, Infrastruktur 2025 och Energimässan – hålls parallellt och skapar en unik arena som driver företag och samhälle framåt.

+ 4500

Besökare

Möten, nya insikter, kompetensutveckling
och utbyte av erfarenheter

+ 800

SEMINARIEDELTAGARE

Ta del av inspirerande och insiktsfulla
föreläsningar

+ 250

Utställare

Företag och organisationer som visar upp de bästa lösningarna för dig

Kompetensutveckling på bästa nivå

Upptäck det dynamiska och inspirerande scenprogrammet – helt kostnadsfritt för alla besökare. Här delar företagsledare, innovatörer, specialister, experter och politiska ledare med sig av det senaste inom stadsutveckling, hållbarhet, säkerhet, IoT och AI. Upplev framtidens innovationer och banbrytande teknik i en energifylld miljö som ger ovärderlig kunskap och erfarenheter för alla som vill vara i framkant.

Micael Dahlen

Ekonomiprofessor

Handelshögskolan i Stockholm

Anders Almgren

Kommunstyrelsens ordförande

Lunds kommun

Sofia Stensson

Forskare

RISE

Ulf Ceder

Senior Manager Mobility Research

Scania

Malin Klintborg

Uppdragsledare

Lantmäteriet

Erik Slottner

Civilminister med ansvar för digitalisering (KD)

KD

Tina Ghasemi Liljekvist

Senior Public Policy Manager

VOI

Christer Fuglesang

Astronaut och fysiker

Komplett mötesplats med extra allt

Keynotes

En bra start på mässan börjar med inspirerande föreläsningar av keynote-talare med erfarenhet av att utveckla framtidens smarta städer. Ta del av samtal, paneler och pauser med fokus på hållbarhet, AI, säkerhet, digitalisering, IoT, mobilitet och allt annat som rör ett modernt samhälle i utveckling. Inspireras av kompetenshöjning och nya insikter när dessa fantastiska talare intar scenen.

Öppna Scener

Öppna scener, speakers corner och kunskapslounge – allt i ett. Här kan du ta del av trender, analyser, demos och spännande produkter när talarna intar våra scener på ett dynamiskt mässgolv. Bli inspirerad och ta med dig idéer hem. Vill du bli en av talarna och dela dina erfarenheter med branschkollegor i publiken?

Läs mer här

Nätverksträffar och matchmaking

Samverka på de nätverksträffar som arrangeras. Knyt kontakt med likasinnade från olika branscher som delar samma framtidsvisioner för att utveckla nya spännande projekt, dela erfarenheter och kunskap tillsammans. Använd våra digitala verktyg för att smidigt boka möten med precis de personerna du vill träffa. På mässan pågår en ständig Matchmaking som leder till nya kontakter och nya möjligheter. Din nästa stora affär kan börja här!

Internationella paviljonger och Start-Up områden

Stig in i en värld av spännande innovationer och framtidsvisioner i världsklass på mässans internationella paviljonger och Start-Up områden. Här samlas banbrytande idéer och nyskapande företag för att forma morgondagen. Dyk in i varje företags unika vision och lär känna grundarna bakom de spännande koncepten. Här, mitt i den pulserande atmosfären av innovation, har du möjligheten att skapa framtida samarbeten och affärsmöjligheter.

Utställning

Här samlas ledande leverantörer från offentlig och privat sektor inom smarta städer, tillsammans med Scale-Ups, forskare, politiker, innovatörer och entreprenörer. Upplev utställare med fokus på säkerhet, IoT, digitalisering, transportsystem, AI, energi, hållbarhet och resurseffektivisering. Mässgolvet vibrerar av aktiviteter med hundratals innovationer och nyheter i en inspirerande atmosfär. Och det bästa? Det är kostnadsfritt för alla besökare! Missa inte chansen att utforska framtidens smarta stadsutveckling.

Se utställarlista från 2024

Mingel

Efter första mässdagen arrangeras ett fartfyllt mingel där du som besökare får chans att knyta nya kontakter. Ta del av prisutdelningar, tilltugg, live-uppträdande och överraskningar värda att minnas.

Axplock av besökare 2024

Stockholm Smart City är Nordens största och mest inflytelserika mötesplats inom urban innovation. Vi sammankopplar ledare från de mest innovativa företagen, offentlig sektor och organisationer för att flytta städer mot en bättre framtid. Nedan är exempel på mässans besökare 2024 – gå med i gemenskapen.

Besöksstatistik 2024

95%

95% av besökarna uppgav att de är intresserade av att besöka mässan när den arrangeras nästa gång.

70%

70% av besökarna uppgav att de under den närmaste tiden kommer att se över upphandling för de produkter/tjänster som visats på mässan.

72%

72% av besökarna beslutar eller påverkar inköp/upphandling.

65%

65% av besökarna innehar yrkesrollen chef eller ledare.

72% av besökarna beslutar eller påverkar köp

70 av besökarna tar ett aktiv köpbeslut på mässan

54% av besökarna köper in Produkter/tjänster för över 500K

89 % av besökarna är nöjda /mycketnöjda med sin upplevelse

95% av besökarna kommer att besöka mässan 2025

65% av besökarna är i ledande positioner

39 % av arbetar i organisationens/företagets ledning

96% kommer för att ta del av innovationer och nya produkter

70% av besökarna kommer för att ta beslut om inköp

Utställarstatistik 2024

85%

85% av utställarna är mycket nöjda med den totala mässupplevelsen

84%

84% av utställarna kommer troligen ställa ut igen när mässan arrangeras nästa gång

71%

71% av utställarna har fått nya kontakter som kan leda till affärer

Fokusområden

Här samlas, politiken, näringsliv och offentlig sektor, branschledande experter inom bland annat digital transformation, smart byggnation, hållbarhet, säkerhet och trygghet som alla har lösningar för dem moderna, hållbara staden.

Digital transformation

Smart byggnation & infrastruktur

Energi & hållbarhet

Smart mobilitet

Säkerhet & trygghet

Fyra mässor
under ett tak

Parallellt med Stockholm Smart City går eventet Nordic Mobility, Infrastruktur och Energimässan. Tillsammans skapar de en unik mötesplats och arena med samhällets fyra hörnstenar i centrum, för alla som arbetar med att utveckla den framtida staden.

Infrastruktur är mötesplatsen mellan offentlig och privat sektor samt beställare och entreprenör. Mötesplatsen är en plattform för utbyggnad och underhåll för alla som arbetar på något sätt med infrastruktur, oavsett var i kedjan man är.

Nordic Mobility Expo – Om människors möjlighet till effektiv och miljövänlig transport av sig själva och gods till de platser de vill nå. Fungerande infrastruktur och transporter är nödvändiga för ett fungerande samhälle.

Energimässan – med konferensen Sveriges Energiforum är mötesplatsen för alla som arbetar med energi-, miljö- och hållbarhetslösningar.

Nyheter

Press release image

Nordens mest energifyllda konferens blev en succé – 15% ökning av besökare och prisregn

2024-06-05

När Stockholm Smarta City och Energimässan gick av stapeln den 22-23 maj, vibrerade den energifyllda Kistamässan av aktivitet. Det har varit full aktivitet på mässgolvet, i konferensrummen och på de öppna scenerna där fantastiska talare delade med sig av sin kunskap och erfarenheter. Det har varit en överväldigande succé med samhällets fyra hörnstenar i fokus för utställare och besökare. De två dynamiska dagarna har kretsat kring energi, smarta städer, infrastruktur och mobilitet.

Läs mer här

Se till att inte
missa
viktiga nyheter

Prenumerera på nyhetsbrevet
och håll dig uppdaterad om mötesplatsen.

I samband med detta godkänner jag att Nordic Live Expo hanterar mina personuppgifter. Hanteringen sker i enlighet med företagets integritetspolicy.